A close-up shot of Noam Aviri, a fundraising expert, with a warm, confident expression, giving a subtle smile while looking directly at the camera. The background is softly blurred, with hints of an office environment. The overall tone is professional yet approachable, suitable for conveying expertise and trustworthiness in the field of fundraising.
Featured

פחד הדחייה האולטימטיבי בגיוס כספים: איך התמודדתי עם טראומה של דחיית ענק וצמחתי לגובה חדש

למדתם איך להפוך דחייה בגיוס כספים להזדמנות לצמיחה? נועם אבירי חושף את השיעורים שלמד מטראומת דחייה ומציג כלים מעשיים להתמודדות ולשיפור ביצועים.

הדממה שאחרי הטריקת דלת. תורם פוטנציאלי שהבטחתי שיסגור מיליון דולר, פשוט קם ויצא. בלי הסבר. רק אני, המזכירה ההמומה, והקפה שהספיק להתקרר. זה היה רגע השפל שלי בגיוס כספים – רגע שחשפתי בו את כל הפחדים הכמוסים ביותר שלי. פחד הדחייה האולטימטיבי.

אבל מה אם אגיד לך שהדחייה הזו, הטראומטית, הייתה הזרז לצמיחה הכי משמעותית בקריירה שלי? שדווקא מתוך ה"לא" הצורב הזה למדתי את השיעור הכי חשוב על מהות גיוס הכספים?

אני נועם אבירי, ואחרי שנים של ליווי מגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח בישראל, גיליתי משהו מהותי: גיוס כספים הוא לא רק משחק מספרים, הוא מסע פנימי. מסע שדורש אותנטיות, חוסן מנטלי, והבנה עמוקה של המניעים האנושיים לנתינה.

במאמר הזה אספר לך על אותו רגע מכונן, על הפחדים שצפו בי, ועל איך הפכתי אותם לכוח מניע. לא תמצא כאן עצות שחוקות או תיאוריות מנותקות. תקבל הצצה כנה להתמודדות עם דחייה, וכלים מעשיים לצמיחה מתוך כישלון.

איך הפכה דחייה מוחצת לקפיצת מדרגה?

אחרי הפגישה הכושלת ההיא, יכולתי להתכנס בעצמי ולהאשים את העולם. אבל בחרתי אחרת. החלטתי לפרק את הפגישה הזו לחלקיקים, לבחון כל מילה, כל תנועה, כל הבעת פנים.

"עדשת המיקרוסקופ" – ניתוח רגע הדחייה:

התחלתי לשאול:

מה באמת* קרה שם? מה לא ראיתי?

  • אילו רגשות ניהלו אותי בזמן הפגישה?
  • האם הייתי אותנטי או שניסיתי להיות מישהו שאני לא?

הבנתי שהפחד שלי מדחייה השתלט עליי. ניסיתי "למכור" את הארגון, במקום להתחבר לתורם ברמה האנושית. התמקדתי בצרכים שלנו, ולא הקשבתי לצרכים שלו.

"הקול הפנימי המשולב" – חשיפת הדיאלוג הפנימי:

נזכרתי במחשבות שרצו לי בראש בזמן הפגישה: "'אסור לפשל, זה התורם הכי חשוב שלנו,' 'אם הוא לא יתרום, הארגון בסכנה,' 'אני חייב להרשים אותו בכל מחיר.'" הפחד הזה שיתק אותי ויצר חוסר אותנטיות.

(בפועל אמרתי: "אנחנו עושים דברים נפלאים," אבל בראש חשבתי: "אני חייב לשכנע אותו כמה אנחנו חשובים.")

"פרקטל המשמעות" – מהדחייה הפרטית לתובנה אוניברסלית:

הדחייה הזו לימדה אותי משהו עמוק יותר: גיוס כספים הוא לא רק על כסף, הוא על מערכות יחסים. הוא על חיבור בין אנשים שמאמינים באותם ערכים. הוא על בניית אמון ואותנטיות. הוא על להקשיב באמת לצרכים של התורם ולמצוא דרך שבה הארגון יכול לעזור לו להגשים את החלומות שלו.

במילים אחרות, הדחייה הזו הייתה שיעור על העומק שמתחת לעומק של גיוס כספים.

איך יישמתי את התובנות ושיניתי גישה?

אחרי ההתפכחות הזו, התחלתי לשנות את הגישה שלי באופן מהותי:

1. שינוי המיקוד: הפסקתי להתמקד ב"למכור" והתחלתי להתמקד בבניית קשר. לפני כל פגישה, שאלתי את עצמי: מה התורם הזה רוצה להשיג בעזרת התרומה שלו? איך הארגון שלנו יכול לעזור לו להגשים את החזון שלו?

2. אותנטיות ופגיעות: הפסקתי לנסות להיות מושלם והתחלתי להיות אמיתי. שיתפתי את התורמים בחולשות שלנו, באתגרים שלנו, וגם בחלומות שלנו.

3. הקשבה פעילה: למדתי להקשיב לא רק למילים, אלא גם לשפת הגוף, לטון הדיבור, ולמה שלא נאמר. התחלתי ליישם את מה שאני מכנה "ההקשבה השלישית" – היכולת להקשיב למה שלא נאמר במילים.

4. התמודדות עם הפחד: למדתי לזהות את הפחד שלי מדחייה ולהתמודד איתו. לפני כל פגישה, עשיתי תרגילי נשימה ומדיטציה כדי להרגיע את עצמי ולהתמקד ברגע הזה.

התוצאות? מהפך!

הגישה החדשה הזו הובילה למהפך. שיעור ההמרה שלי עלה, גייסתי תרומות גדולות יותר, ובניתי מערכות יחסים עמוקות וארוכות טווח עם התורמים.

אבל הכי חשוב, למדתי לקבל את הדחייה כחלק מהתהליך. הבנתי ש"לא" הוא לא סוף העולם, אלא הזדמנות לצמוח וללמוד.

הצעד האלגנטי הבא שלך:

אם אתה מגייס כספים שמתמודד עם פחד מדחייה, אני רוצה להציע לך את הצעד האלגנטי הבא:

1. זהה את הפחד שלך: מה הדבר הכי מפחיד אותך בגיוס כספים? מה אתה הכי חושש שיקרה?

2. אתגר את המחשבות שלך: האם הפחד הזה מבוסס על עובדות או על הנחות? מה הסיכוי שהדבר הכי מפחיד שלך באמת יקרה?

3. תתחיל בקטן: צא לפגישה עם תורם פוטנציאלי קטן יחסית, ותרגל את הגישה החדשה שלך. תתמקד בבניית קשר, בהקשבה פעילה, ובאותנטיות.

4. תלמד מהכישלונות שלך: אחרי כל פגישה, שב עם עצמך ותנתח מה עבד ומה לא. אל תפחד מכישלונות, הם המורים הכי טובים שלך.

גיוס כספים הוא מסע מרתק ומאתגר. אל תפחד מהפחד, תשתמש בו כדלק לצמיחה שלך. זכור תמיד שמאחורי כל דחייה מסתתרת הזדמנות ללמוד, לצמוח, ולהפוך למגייס כספים טוב יותר.

ואם יש לך שאלות או תובנות שתרצה לשתף, אני כאן בשבילך.

אני נועם אבירי, מומחה לגיוס כספים, יועץ ומנטור למגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח בישראל. אני משלב ידע תיאורטי מעמיק עם ניסיון מעשי עשיר ואפקטיבי בשטח, ותובנות חדשניות שפיתחתי בעצמי. פיתחתי את "שיטת הסולם הדינמי" - מתודולוגיה להעלאת תורמים במדרגות תרומה, "מודל המעגלים המתרחבים" - שיטה להרחבת מעגל התורמים דרך קשרים קיימים, "המפה הרגשית של התורם" - כלי לזיהוי מניעים עמוקים של תורמים ו"שיטת המראה המנטלית" - טכניקת הכנה מנטלית לפני פגישות חשובות. גישתי לגיוס כספים משלבת ידע ותובנות ממומחים כמו דן פאליוטה ופנלופה ברק, אסכולות פסיכולוגיות כמו פסיכולוגיה חיובית וכלכלה התנהגותית, ומעולם העסקי.