A fundraiser shaking hands with a donor, symbolizing a long-term commitment and partnership.
Featured

מחויבות מדורגת: המודל הסודי לגיוס תורמים לטווח ארוך (שמגייסים אחרים לא רוצים שתדעו)

גלו את שיטת המחויבות המדורגת – המודל הסודי לגיוס תורמים לטווח ארוך שנועם אבירי פיתח, כולל טיפים מעשיים ושינוי תפיסה.

הדלת נסגרה אחרי התורם, והמילים שלו הדהדו לי בראש: "אני צריך לחשוב על זה". תרגום חופשי: "אולי". תרגום אמיתי: "לא". שקט. תסכול. ואז ההבנה: הפסדתי כאן לא רק תרומה, אלא גם הזדמנות לבנות קשר אמיתי. אבל דווקא הכישלון הזה לימד אותי את הלקח שהפך את כל הגישה שלי לגיוס כספים – לקח שאני הולך לשתף איתך עכשיו.

אני נועם אבירי, ואחרי שנים של עבודה בשטח, מול תורמים מכל הסוגים, פיתחתי מודל שאני קורא לו "שיטת המחויבות המדורגת". זה לא עוד טריק, זה שינוי תפיסתי שמבטיח קשר עמוק וארוך טווח עם התורמים שלכם – ולא רק תרומה חד פעמית. אני משלב ידע מעמיק בתחום, תובנות פסיכולוגיות וגם את הכישלונות שלי כדי להעניק לך את הכלים לבנות קשרים מחייבים עם תורמים שיהפכו לשותפים אמיתיים לעשייה שלך.

אחת הטעויות הנפוצות ביותר שאני רואה היא הניסיון לקפוץ ישר למים העמוקים. אנחנו מגיעים לתורם פוטנציאלי עם מצגת מרהיבה, מספרים על החזון הגדול שלנו ומבקשים סכום עצום. אבל תחשוב על זה רגע – האם היית מציע נישואין בדייט ראשון? כמובן שלא. גיוס כספים, כמו כל מערכת יחסים, דורש תהליך הדרגתי של היכרות, אמון ומחויבות.

מהי בעצם מחויבות מדורגת ולמה היא עובדת?

בבסיס השיטה עומד הרעיון הפשוט שבני אדם נוטים להיות עקביים עם ההחלטות והפעולות שלהם. אם הצלחנו לגרום לתורם לבצע פעולה קטנה יחסית, הוא יהיה יותר פתוח לבצע פעולות גדולות יותר בהמשך. הפעולות הקטנות האלה הן הצעדים הראשונים במסע המשותף שלנו.

לדוגמה, במקום לבקש תרומה גדולה כבר בפגישה הראשונה, אפשר לבקש מהתורם:

  • להצטרף לרשימת התפוצה שלנו.
  • לעקוב אחרינו ברשתות החברתיות.
  • להשתתף באירוע קטן או וובינר חינמי.
  • לתת משוב על תוכנית חדשה שלנו.

הפעולות האלה, לכאורה פשוטות, יוצרות מעורבות ראשונית ומחויבות קלה. הן גם מאפשרות לנו להכיר את התורם טוב יותר, להבין את תחומי העניין שלו ואת הערכים שמנחים אותו.

פירוק רגע קריטי: רגע המיקרוסקופ של המחויבות הראשונה

אני רוצה שתשים לב לרגע הזה, הרגע הקטן הזה שקורה לפני שאתה מבקש משהו גדול. זה הרגע שבו אתה בונה את הבסיס למחויבות עתידית. בוא נניח שסיימת פגישה מוצלחת עם תורם פוטנציאלי. במקום לשלוח לו מייל סטנדרטי עם בקשה לתרומה, נסה משהו אחר:

"תודה רבה על הזמן שלך היום. נהניתי מאוד מהשיחה. אני חושב שהיית יכול לתרום רבות לדיון על [נושא ספציפי שעלה בשיחה] בקבוצת הפייסבוק שלנו. האם תרצה שאוסיף אותך?"

שים לב למה שקורה כאן:

  • אתה מראה הערכה אמיתית לזמן של התורם.
  • אתה מזכיר נושא ספציפי שעניין אותו בשיחה.
  • אתה מציע לו להצטרף לקבוצה קיימת, ולא מבקש ממנו ליצור משהו חדש.
  • אתה שואל שאלה פתוחה, שמאפשרת לו להגיד "כן" בקלות.

ברגע שהתורם הסכים להצטרף לקבוצה, יצרת מחויבות ראשונית. עכשיו, כשאתה מפרסם תוכן מעניין בקבוצה, הוא יראה אותו ויזכור את השיחה שלכם. כשאתה מזמין אותו להשתתף באירוע קטן, הוא יהיה יותר פתוח להגיע. וכשאתה מבקש תרומה, הוא יראה אותך כשותף לעשייה ולא רק כמישהו שמבקש כסף.

אז איך משלבים את שיטת המחויבות המדורגת באסטרטגיה שלך?

1. מפו את מסע התורם: חשבו על כל נקודות המגע האפשריות עם תורם פוטנציאלי – מהפעם הראשונה שהוא שומע עליכם ועד שהוא הופך לתורם קבוע.

2. תכננו צעדים קטנים: עבור כל נקודת מגע, תכננו פעולה קטנה וקלה שהתורם יכול לבצע – כמו להוריד מדריך חינמי, להירשם לניוזלטר או להשתתף בסקר.

3. התאימו אישית את המסר: ודאו שהמסר שלכם רלוונטי לתורם הספציפי ולתחומי העניין שלו.

4. עקבו אחרי התוצאות: מדדו את ההצלחה של כל צעד וביצעו התאמות לפי הצורך.

מעבר לטקטיקה: הפילוסופיה של הנתינה והמחויבות

אבל זה לא רק על הטקטיקה. שיטת המחויבות המדורגת היא קודם כל על שינוי תפיסה. זה על להבין שאנחנו לא רק מגייסים כסף, אלא בונים מערכות יחסים. זה על להבין שהתורמים שלנו הם לא רק כספומטים, אלא שותפים לעשייה.

כשאתה ניגש לתורם מתוך מקום של כבוד, הערכה ואמון, אתה יוצר בסיס איתן לקשר ארוך טווח. אתה מראה לו שאתה רואה אותו כבן אדם ולא רק כפנקס צ'קים. ואז, כשאתה מבקש תרומה, זה כבר לא בקשה, אלא הזמנה להצטרף למסע משותף.

הבלתי אפשרי של היום הוא האפשרי של מחר

אני יודע, זה לא תמיד קל. יש ימים שבהם אתה מרגיש שאתה רק מבקש ומבקש ומבקש, ולא מקבל כלום בתמורה. אבל אני רוצה שתזכור את הסיפור שלי, את הכישלון הזה שגרם לי לשנות את כל הגישה שלי. תזכור שההצלחה הגדולה ביותר מגיעה אחרי הכישלון הכי גדול.

אז אני משאיר אותך עם השאלה הזאת: איזה "בלתי אפשרי" אתה מוכן להפוך לאפשרי השבוע? איזה צעד קטן אתה יכול לעשות כדי להתחיל לבנות מערכת יחסים מחייבת עם התורמים שלך?

אני מזמין אותך לשתף בתגובות את המחשבות שלך ואת הטיפים שלך. בואו נלמד אחד מהשני וניצור קהילה של מגייסי כספים שמאמינים בכוחן של מערכות יחסים אמיתיות.

*

אני נועם אבירי, מומחה לגיוס כספים, יועץ ומנטור למגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח. הניסיון שלי בשטח לימד אותי שגיוס כספים הוא קודם כל על אנשים, ואחר כך על כסף. אני משלב ידע תיאורטי עם כלים פרקטיים כדי לעזור לך לבנות מערכות יחסים מחייבות עם התורמים שלך ולהגשים את החזון שלך. הושפעתי רבות מדן פאליוטה ופנלופה ברק, ושילבתי את תובנותיהם עם ניסיוני האישי כדי ליצור את "שיטת הסולם הדינמי" ואת "מודל המעגלים המתרחבים".

A close-up shot of two hands shaking, symbolizing a partnership between a non-profit organization and a donor, with a blurred background of a modern office setting.
Featured

גיוס כספים בראי אחר: איך מסגור קוגניטיבי מגדיל תרומות פי כמה

גלו איך מסגור קוגניטיבי יכול להגדיל את התרומות שלכם פי כמה. טיפים, טכניקות ואסטרטגיות מנועם אבירי, מומחה לגיוס כספים.

השעה הייתה 07:17 בבוקר, והטלפון צילצל. על הקו היה מנכ"ל עמותה ותיקה, קולו נואש. "נועם, איבדנו תורם מרכזי. הבטיחו מיליון שקל ולא העבירו שקל". נשמתי עמוק. שנים של ניסיון לימדו אותי שמספרים גדולים מספרים רק חצי מהסיפור. החצי השני, המרתק באמת, מסתתר בתוך המסגרת המחשבתית שבה התורם תופס את העולם. והפעם, המסגרת הזו הייתה לקויה.

בואו נדבר על מסגור קוגניטיבי. מונח מפוצץ? אולי. אבל בפועל, זה פשוט אומר – איך אנחנו מציגים את הדברים. ובעולם גיוס הכספים, ה"איך" הזה שווה מיליונים.

אני נועם אבירי, יועץ ומנטור למגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח. ראיתי כבר הכל - עמותות קורסות, קמפיינים מבריקים שמפסידים כסף, ומגייסים מותשים שמאבדים את האמונה. אבל גיליתי דבר אחד: גיוס כספים הוא לא רק עניין של מספרים, אלא של פסיכולוגיה. ופסיכולוגיה, חברים, מתחילה במסגרת.

העומק שמתחת לעומק: מה באמת מניע תורמים?

תורם לא תורם רק בגלל שהוא "רוצה לעזור". הוא תורם כי התרומה הזו גורמת לו להרגיש משהו. אולי תחושת שייכות, אולי תחושת משמעות, אולי אפילו תחושת כוח. המשימה שלנו היא לחשוף את הרגש הזה, ולמסגר את הפנייה שלנו כך שתתאים לו.

  • מסגור הפסד מול מסגור רווח: מחקרים מראים שאנשים מושפעים יותר מהפחד להפסיד משהו מאשר מההבטחה להרוויח משהו. במקום להגיד "תרום ותציל חיים", נסו "אל תיתן לחיים להיגדע בגלל חוסר בתרופות". זה משחק אחר לגמרי.
  • מסגור אינדיבידואלי מול מסגור סטטיסטי: באופן פרדוקסלי, אנשים יתרמו יותר כאשר הם רואים פנים של ילד רעב אחד, מאשר סטטיסטיקה של מיליוני ילדים רעבים. האמפתיה שלנו מוגבלת, והיא מכוונת יותר כלפי פרטים ספציפיים.
  • מסגור מוחשי מול מסגור מופשט: במקום לבקש תרומה "לשיפור איכות החיים", בקשו תרומה "למימון ארוחה חמה לילד אחד". המוח שלנו אוהב דברים מוחשיים, דברים שאפשר לדמיין.

"עדשת המיקרוסקופ": איך שינוי קטן במסגרת יכול לעשות הבדל עצום

אני רוצה שתדמיינו את הסיטואציה הבאה: אתם יושבים מול תורם פוטנציאלי, ומציגים לו את הפרויקט החדש שלכם. אתם מציגים נתונים, מספרים סיפורים, ומרגישים שהתורם קצת מרוחק. מה עושים?

בואו נשתמש ב"עדשת המיקרוסקופ" שלי כדי לפרק את הרגע הזה לשניות בודדות:

1. התורם שואל: "כמה כסף אתם צריכים?" (הוא בעצם אומר: "האם ההשקעה שלי תהיה משמעותית?")

2. טעות נפוצה: אתם עונים במספר גדול ומפוצץ. (אתם בעצם אומרים: "אנחנו צריכים כל כך הרבה כסף, שהתרומה שלך לא תעשה הרבה.")

3. הצעד האלגנטי: אתם עונים: "אנחנו צריכים X שקלים כדי להשיג Y. אבל כל תרומה, אפילו קטנה, תעשה הבדל עצום." (אתם בעצם אומרים: "התרומה שלך חשובה, לא משנה מה גודלה.")

שימו לב איך שינוי קטן במסגרת משנה את כל הדינמיקה. במקום להרתיע את התורם, אתם מעצימים אותו. במקום לגרום לו להרגיש חסר אונים, אתם גורמים לו להרגיש שהוא חלק ממשהו גדול.

"הקול הפנימי המשולב": מה קורה בראש שלנו (ובראש של התורם)?

אחד הכלים החשובים ביותר בגיוס כספים הוא היכולת להקשיב לא רק למה שנאמר, אלא גם למה שלא נאמר. קוראים לזה "ההקשבה השלישית". וזה אומר להקשיב גם לקול הפנימי שלנו, לקול שאומר לנו מה התורם באמת חושב.

  • התרחיש: התורם אומר: "אני צריך לחשוב על זה." (הוא בעצם חושב: "אני לא משוכנע, אבל לא נעים לי להגיד לא.")
  • מה לא לעשות: לא ללחוץ עליו, ולא להציף אותו במידע נוסף.
  • מה כן לעשות: להגיד: "אני מבין לחלוטין. מה השאלות או החששות העיקריים שלך בנוגע לפרויקט?"

כאן אתם מזמינים את התורם לחשוף את הקול הפנימי שלו, את ההתנגדויות האמיתיות שלו. ורק אחרי ששמעתם את ההתנגדויות האלו, תוכלו למסגר את הפנייה שלכם בצורה יעילה יותר.

"פרקטל המשמעות": איך המסגור משפיע על כל מערכת היחסים עם התורם

גיוס כספים הוא לא אירוע חד פעמי, אלא מערכת יחסים מתמשכת. והמסגרת שבה אתם מתחילים את מערכת היחסים הזו, תשפיע על כל מה שיקרה בהמשך.

אם אתם מציגים את עצמכם כ"קבצנים" שמחפשים כסף, התורם יתייחס אליכם בהתאם. אבל אם אתם מציגים את עצמכם כשותפים למטרה משותפת, התורם יתייחס אליכם כאל שווים.

לכן, חשוב כל כך למסגר את הפנייה שלכם לא רק כבקשה לתרומה, אלא כהזמנה להצטרף למסע. מסע ליצירת שינוי, מסע להשפעה חברתית, מסע להגשמת חלום.

אז מה למדנו?

מסגור קוגניטיבי הוא כלי עוצמתי בגיוס כספים, אבל הוא דורש מחשבה, רגישות ויכולת הקשבה. הוא דורש מאיתנו לראות את העולם דרך העיניים של התורם, ולהבין מה באמת מניע אותו.

אני יודע שזה לא קל. אבל אני גם יודע שזה אפשרי. ואם אתם רוצים להגדיל את התרומות שלכם פי כמה, זה המקום להתחיל.

רגע לפני סיום, הנה אתגר קטן: קחו את הפנייה האחרונה שלכם לתורמים, ובחנו אותה מחדש. איך אתם ממסגרים את הבעיה? איך אתם ממסגרים את הפתרון? ואיך אתם יכולים למסגר את זה אחרת, בצורה שתהיה יותר מותאמת לצרכים ולרגשות של התורם?

אני כאן כדי לעזור. שתפו אותי במחשבות שלכם, בשאלות שלכם, ובניסיונות שלכם. יחד, נוכל ליצור עולם טוב יותר – תרומה אחת בכל פעם.

נועם אבירי הוא יועץ ומנטור למגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח, מומחה לפסיכולוגיה של נתינה ולבניית מערכות יחסים ארוכות טווח עם תורמים. פיתח את "שיטת הסולם הדינמי" להעלאת תורמים במדרגות תרומה ואת "מודל המעגלים המתרחבים" להרחבת מעגל התורמים דרך קשרים קיימים.

A person closing their eyes, visualizing the positive impact of their donation.
Featured

סימולציה מנטלית חיובית: איך לגרום לתורמים לדמיין את תוצאות התרומה בצורה חיובית ומוחשית

למדו איך להשתמש בסימולציה מנטלית חיובית כדי לגרום לתורמים לדמיין את תוצאות התרומה בצורה חיובית ומוחשית. טיפים ודוגמאות מנועם אבירי, מומחה לגיוס כספים.

היי חברים, נועם אבירי כאן. היום אני רוצה לצלול איתכם לתוך טכניקה עוצמתית שיכולה לשנות את כללי המשחק בגיוס הכספים: סימולציה מנטלית חיובית.

אספר לכם סיפור קצר: לפני כמה שנים, עבדתי עם ארגון שעסק בסיוע לנוער בסיכון. הם היו עושים עבודה מדהימה, אבל מתקשים לגייס כספים. בפגישה עם אחד התורמים הפוטנציאליים, במקום להציג לו מצגת עמוסה בנתונים, ביקשתי ממנו לעצום עיניים ולדמיין ילד שמגיע למרכז שלהם, חסר ביטחון ומפוחד. ואז, ביקשתי ממנו לדמיין אותו אחרי שנה, מחייך, בטוח בעצמו, עם חלומות לעתיד. התורם פקח את עיניו, ופשוט אמר: "אני בפנים".

בפשטות, סימולציה מנטלית חיובית היא הטכניקה לגרום לתורמים לדמיין את התוצאות של התרומה שלהם בצורה חיובית ומוחשית. זה לא מספיק לספר להם על הפרויקט, צריך לגרום להם להרגיש את ההשפעה.

אבל לפני שאמשיך, חשוב לי להדגיש משהו: אני לא מאמין בקסמים. הטכניקה הזו עובדת רק אם היא מבוססת על עבודה אמיתית, על נתונים, ועל סיפור אמיתי. אני נועם אבירי, מומחה לגיוס כספים עם ניסיון של למעלה מ-15 שנה. עבדתי עם מאות ארגונים, גדולים וקטנים, וראיתי מה עובד ומה לא. אני משלב ידע תיאורטי מעמיק עם ניסיון מעשי בשטח, ומביא איתי תובנות חדשניות שפיתחתי בעצמי. אני מושפע רבות מעבודתם של מומחים כמו דן פאליוטה ופנלופה ברק, אבל תמיד מנסה למצוא את הדרך הייחודית שלי.

איך עושים את זה נכון?

אחרי שנים של ניסוי וטעייה, גיבשתי כמה עקרונות מפתח לסימולציה מנטלית חיובית אפקטיבית:

1. הכירו את התורם: מה חשוב לו? מה מניע אותו? מה הערכים שלו? ככל שתכירו אותו יותר טוב, תוכלו להתאים את הסימולציה המנטלית שתהיה רלוונטית עבורו. אני קורא לזה "המפה הרגשית של התורם" - כלי לזיהוי מניעים עמוקים של תורמים.

2. היו ספציפיים: במקום לדבר על "עזרה לנוער בסיכון", דברו על ילד ספציפי, עם שם, עם חלומות, עם אתגרים. הספציפיות הופכת את הסימולציה למציאותית יותר. זוכרים את "שיטת הסולם הדינמי"? זה בדיוק הזמן להשתמש בה – להעלות את התורם במדרגות הרגשיות.

3. השתמשו בחושים: תארו את המראות, את הקולות, את הריחות, את הטעמים. ככל שתפעילו יותר חושים, הסימולציה תהיה חזקה יותר. אני קורא לזה "עדשת המיקרוסקופ" – לפרק רגעים קריטיים לחלקיקיהם הקטנים ביותר.

4. היו אותנטיים: אל תשחקו אותה, אל תגזימו, אל תנסו למכור. פשוט תהיו אתם, תדברו מהלב, ותשתפו את התשוקה שלכם למטרה. זכרו את "ההקשבה השלישית" – הקשיבו למה שלא נאמר במילים.

5. אפשרו לתורם להיות חלק מהסיפור: אל תספרו רק מה הארגון עושה, תסבירו איך התרומה שלו יכולה לשנות את הסיפור. אני תמיד מזכיר את "מודל המעגלים המתרחבים" – להרחיב את מעגל התורמים דרך קשרים קיימים.

דוגמאות קונקרטיות:

  • במקום: "התרומה שלכם תעזור לנו להאכיל יותר משפחות נזקקות."
  • תנסו: "דמיינו לעצמכם את חגית, בת 8, מקבלת ארוחה חמה בפעם הראשונה מזה כמה ימים. דמיינו את החיוך שלה, את העיניים שלה זוהרות. התרומה שלכם תאפשר לה ולמשפחתה לחגוג את החג בשמחה."

  • במקום: "התרומה שלכם תעזור לנו לבנות עוד כיתות לימוד."
  • תנסו: "דמיינו לעצמכם את הכיתה החדשה, מלאה בילדים נרגשים ללמוד. דמיינו את המורה, מחייכת, מעודדת אותם להאמין בעצמם. התרומה שלכם תאפשר לדור שלם של ילדים לקבל חינוך איכותי."

אבל רגע, מה אם זה לא עובד?

גם לי זה קרה לא מעט פעמים. לא כל תורם יגיב לסימולציה מנטלית חיובית. לפעמים, זה פשוט לא מתאים. אבל גם במקרים האלה, אפשר ללמוד מזה. אני תמיד מנסה להבין מה השתבש, מה יכולתי לעשות אחרת, איך אני יכול להשתפר. זה חלק מ"גישת המשוב התלת-שלבית" שלי – שיפור מתמיד של ביצועי צוות.

בפעם הראשונה שניסיתי את הטכניקה הזו, היא פשוט לא עבדה. התורם הסתכל עלי במבט משועמם, ואמר: "אני מצטער, זה לא בשבילי". הייתי מתוסכל, אבל לא ויתרתי. ניתחתי את הפגישה, הבנתי שעשיתי כמה טעויות, וניסיתי שוב. ובפעם השנייה, זה עבד כמו קסם.

לכן, אני קורא לכם: אל תפחדו לנסות, אל תוותרו, ותמיד תלמדו מהניסיון.

לסיום, שאלה קטנה:

איזו תוצאה חיובית ומוחשית אתם רוצים לגרום לתורמים שלכם לדמיין היום?

נועם אבירי, מומחה לגיוס כספים, יועץ ומנטור למגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח בישראל. עם ניסיון של למעלה מ-15 שנה, נועם פיתח מתודולוגיות ייחודיות כמו "שיטת הסולם הדינמי" ו"מודל המעגלים המתרחבים" המסייעות לארגונים לגייס כספים בצורה אפקטיבית ואותנטית.

Noam Aviry presents the Alternate Preparation method for fundraising success.
Featured

שיטת ההכנה המחליפה: הפרוטוקול הסודי שלי למניעת דחיית תורמים

גלו את "שיטת ההכנה המחליפה" - הפרוטוקול הסודי של נועם אבירי למניעת דחיית תורמים. צמצמו דחיות, הגבירו ביטחון, והפכו למגייסי כספים אפקטיביים יותר!

האמת? סבלתי מהרבה דחיות כתחילת דרכי. זה תמיד היה מגיע ברגעים הכי לא צפויים - אחרי שעות של עבודה, פגישה שנראתה מבטיחה, ואז - בום! דחייה. התחלתי לחשוב שאולי גיוס כספים פשוט לא בשבילי. אבל אז, אחרי אחת הפגישות הכושלות במיוחד, הבנתי משהו. הבנתי שהבעיה היא לא התורמים, אלא אני. גיליתי פרוטוקול פשוט אבל עוצמתי ששינה לי את כללי המשחק.

אני נועם אבירי, ואני עוסק בגיוס כספים כבר יותר מ-15 שנה. ראיתי הכל - הצלחות מסחררות, כישלונות צורבים, ובעיקר, למדתי איך להפוך את הכישלונות האלה להזדמנויות. אני משלב ידע תיאורטי מעמיק בפסיכולוגיה של הנתינה, עם ניסיון מעשי עשיר ואפקטיבי בשטח, ותובנות חדשניות שפיתחתי בעצמי. המתודולוגיות הייחודיות שלי ("שיטת הסולם הדינמי", "מודל המעגלים המתרחבים", "המפה הרגשית של התורם") עזרו לארגונים רבים להגדיל את תרומותיהם באופן משמעותי.

אבל לפני שנצלול לפרוטוקול, בואו נדבר על הפיל שבחדר: דחייה. דחייה היא חלק בלתי נפרד מעולם גיוס הכספים. אי אפשר להימנע ממנה לחלוטין, אבל אפשר לצמצם אותה באופן דרמטי. איך? על ידי הכנה נכונה. לא הכנה רגילה - הכנה מחליפה.

מהי "הכנה מחליפה"?

הרעיון הוא פשוט: במקום להתכונן רק לתרחיש "המושלם" - פגישה חלקה, תורם נלהב, תרומה נדיבה - אנחנו מתכוננים לתרחישים חלופיים. אנחנו מכינים את עצמנו לכל האפשרויות, כך שנוכל להגיב בביטחון ובאפקטיביות, לא משנה מה יקרה.

הפרוטוקול: ארבעת השלבים ל"הכנה מחליפה"

1. זיהוי נקודות התורפה:

אילו שאלות או התנגדויות חוזרות על עצמן בפגישות עם תורמים?

אילו נקודות בסיפור של הארגון גורמות לתורמים להסס?

אילו חששות עשויים לעלות לתורמים פוטנציאליים (למשל, שקיפות, ניהול, השפעה)?

טכניקת "עדשת המיקרוסקופ": אני ממליץ להקליט פגישות (באישור התורם, כמובן) ולנתח אותן לעומק. שימו לב לשפת הגוף של התורם, לטון הדיבור, לשינויים בקצב הדיבור. מה קרה לפני שהתורם הביע הסתייגות? מה קרה אחרי?

2. יצירת "תסריטים חלופיים":

עבור כל נקודת תורפה, הכינו לפחות שלושה תסריטים אפשריים.

חשבו על התגובות האפשריות שלכם לכל תסריט - מה תגידו? איך תגיבו רגשית?

דוגמה:

נקודת תורפה: תורמים מביעים ספק לגבי היעילות של התוכנית שלכם.

תסריט 1: "אני לא בטוח שהכסף שלי באמת יעשה שינוי".

תגובה אפשרית: "אני מבין את החשש. תן לי להראות לך מחקרים שמראים את ההשפעה המדידה של התוכנית שלנו בשנים האחרונות".

תסריט 2: "יש כל כך הרבה ארגונים שעושים את אותו הדבר. מה מייחד אתכם?"

תגובה אפשרית: "זה נכון שיש הרבה ארגונים טובים. אבל מה שמייחד אותנו זה הגישה החדשנית שלנו, המשלבת [מרכיב ייחודי 1] עם [מרכיב ייחודי 2]".

תסריט 3: "אני כבר תורם למספר ארגונים אחרים".

תגובה אפשרית:* "אני מעריך את הנדיבות שלך. אולי תוכל לשקול להפנות אלינו חברים או קולגות שיכולים להיות מעוניינים לתמוך במטרה שלנו".

3. חזרה גנרלית "במציאות מדומה":

תרגלו את התסריטים החלופיים עם קולגות או חברים.

בקשו מהם לשחק את התורם "הקשה" - להעלות התנגדויות, לשאול שאלות מאתגרות, ולנסות להוציא אתכם מאיזון.

טכניקת "הקול הפנימי המשולב": שימו לב למה שאתם חושבים בזמן שאתם עונים לתורם. האם אתם מאמינים במה שאתם אומרים? האם אתם משדרים ביטחון ואותנטיות?

4. "ההכנה המנטלית המשלימה":

דמיינו את עצמכם מתמודדים בהצלחה עם כל תרחיש - אפילו את התרחישים הכי קשים.

התמקדו בתחושות של ביטחון, שליטה, ורוגע.

טכניקת "פרקטל המשמעות": זכרו שהשיחה הזו היא לא רק על תרומה. היא על ההזדמנות שלכם ליצור שינוי בעולם, לעורר השראה באחרים, ולהגשים את הייעוד שלכם.

לסיכום:

שיטת "ההכנה המחליפה" היא לא תרופת פלא, אבל היא כלי עוצמתי שיכול לעזור לכם לצמצם את הדחיות, להגביר את הביטחון העצמי, ולהפוך למגייסי כספים אפקטיביים יותר.

עכשיו, תורכם לשתף: אילו נקודות תורפה אתם מזהים בפגישות שלכם עם תורמים? אילו תסריטים חלופיים אתם יכולים ליצור? שתפו בתגובות, ובואו נלמד יחד איך להפוך את הדחיות להזדמנויות.

השבוע אני הולך להתמקד בטיפוח מערכות יחסים, ואני מזמין אתכם לחשוב איך מערכות היחסים שלכם יכולות להפוך למערכות של נדיבות.

Noam Aviry explaining the Emotional Logic technique in a fundraising workshop.
Featured

הלוגיקה האמוציונלית: איך לשלב רגש ושכל בגיוס כספים כדי להגדיל תרומות

גלו את טכניקת הלוגיקה האמוציונלית של נועם אבירי לשילוב רגש ושכל בגיוס כספים, כדי להגדיל תרומות וליצור חיבור עמוק עם תורמים.

השעה הייתה 11 בלילה, ואני עדיין תקוע מול המסך, מנסה להבין איך לשכנע תורם פוטנציאלי לתרום לארגון. הרגשתי שאני טובע בים של נתונים יבשים ונימוקים רציונליים, אבל משהו היה חסר. הבנתי שגיוס כספים הוא לא רק עניין של מספרים, אלא גם של רגשות – של חיבור אישי, של אמפתיה, של תחושת שייכות. אבל איך משלבים בין שני העולמות האלה?

במשך שנים חיפשתי את הנוסחה המנצחת, עד שפיתחתי טכניקה שאני קורא לה "הלוגיקה האמוציונלית". זו לא סתם עוד שיטה, אלא דרך חשיבה שמאפשרת ליצור חיבור עמוק עם תורמים, להבין את המניעים האמיתיים שלהם ולגרום להם לתרום מתוך תחושת משמעות אמיתית.

אני נועם אבירי, מומחה לגיוס כספים, ואני רוצה לחלוק איתכם את הטכניקה הזו, שתשנה את האופן שבו אתם ניגשים לגיוס כספים.

האתגר: גיוס כספים שמדבר רק לשכל

כולנו מכירים את הגישה הקלאסית לגיוס כספים: הצגת נתונים, הסברים רציונליים, הוכחות ליעילות הארגון. זה חשוב, אבל זה לא מספיק. אנשים לא תורמים רק בגלל שהם מבינים את הצורך, הם תורמים בגלל שהם מרגישים את הצורך. הם רוצים להיות חלק ממשהו גדול יותר, להשאיר חותם, לעשות שינוי בעולם.

אבל איך יוצרים את החיבור הרגשי הזה? איך גורמים לאנשים להרגיש את מה שאתם מרגישים? התשובה היא הלוגיקה האמוציונלית.

הפתרון: הלוגיקה האמוציונלית - שילוב של רגש ושכל

הלוגיקה האמוציונלית היא טכניקה שמשלבת בין פנייה רגשית ורציונלית, ומייצרת החלטות תרומה מתוך חיבור עמוק ומשמעות אמיתית. זה לא אומר להתעלם מהנתונים, אלא להשתמש בהם כדי להעביר מסר רגשי חזק יותר.

הניסיון מלמד: כשנכשלתי הבנתי מה צריך לשנות

אני זוכר פגישה אחת, לפני שנים, עם תורם פוטנציאלי עשיר. ניסיתי להרשים אותו עם נתונים סטטיסטיים מרשימים על הפעילות שלנו, הסברתי לו את המודל העסקי, הצגתי את התוכניות העתידיות. הוא הקשיב בנימוס, אבל בסוף הפגישה אמר לי: "זה נשמע מצוין, אבל אני לא מרגיש שום חיבור".

זה היה רגע מכונן. הבנתי שאני צריך לשנות את הגישה שלי. התחלתי לחקור את הפסיכולוגיה של הנתינה, את המניעים האמיתיים של תורמים, את האופן שבו אנשים מקבלים החלטות. למדתי שרגש הוא מרכיב קריטי בתהליך התרומה, ושצריך לדעת איך לשלב אותו בצורה נכונה.

ההשפעות והידע שלי מגיעים מהמומחים הגדולים

דן פאליוטה, פנלופה ברק ואחרים, לימדו אותי שגיוס כספים הוא לא רק עניין של שיווק ומכירות, אלא של בניית מערכות יחסים ארוכות טווח. הם לימדו אותי להקשיב לתורמים, להבין את הצרכים שלהם ולמצוא דרכים לספק אותם.

איך מיישמים את הלוגיקה האמוציונלית?

הטכניקה מבוססת על ארבעה עקרונות מרכזיים:

1. הקשבה אמפתית: להקשיב לתורם לא רק כדי לשמוע מה הוא אומר, אלא כדי להבין מה הוא מרגיש. לנסות להיכנס לנעליים שלו, להבין את החוויות שלו, את הערכים שלו. אני קורא לזה "ההקשבה השלישית" – מעבר למילים עצמן, להבין את הכוונות והתחושות הנסתרות.

2. חיבור אישי: לחפש נקודות חיבור אישיות עם התורם. לשתף סיפורים אישיים, לדבר על הערכים שלכם, להראות לו שאתם בני אדם כמוהו, ולא סתם אנשי גיוס כספים.

3. המחשת ההשפעה: להראות לתורם איך התרומה שלו תשפיע על העולם. לא רק להציג נתונים סטטיסטיים יבשים, אלא לספר סיפורים מרגשים על אנשים שהחיים שלהם השתנו בזכות התרומות. להשתמש ב"תמונות מילוליות חדות" שיעבירו את התחושה בצורה חזקה.

4. יצירת תחושת שייכות: לגרום לתורם להרגיש שהוא חלק ממשהו גדול יותר. להזמין אותו להצטרף למעגל התורמים, להשתתף בפעילויות של הארגון, להרגיש שהוא שותף מלא לעשייה. אני משתמש ב"מודל המעגלים המתרחבים" כדי להרחיב את מעגל התורמים דרך קשרים קיימים, וליצור תחושת קהילה.

מבנה דינאמי: סיפור, תובנות וצעדים מעשיים

אני אוהב לבנות את הפנייה שלי על בסיס מבנה "הסיפור מאחורי הסיפור":

  • פתיחה עם סיפור או תוצאה מרשימה.
  • חשיפת הסיפור האמיתי והמורכב שהוביל לתוצאה.
  • שיתוף התובנות והלקחים המפתיעים.
  • סגירה עם השלכות מעשיות והזמנה לרפלקציה.

צעדים מעשיים ליישום הלוגיקה האמוציונלית

1. הכינו שיעורי בית: לפני כל פגישה עם תורם, תחקרו אותו. תבינו מה מעניין אותו, מה הערכים שלו, מה הוא עושה בחיים. זה יעזור לכם למצוא נקודות חיבור אישיות.

2. היו אותנטיים: אל תנסו להיות מי שאתם לא. תהיו אמיתיים, גלויים וישרים. אנשים מעריכים אותנטיות.

3. תספרו סיפורים: סיפורים הם כלי רב עוצמה ליצירת חיבור רגשי. תשתמשו בהם כדי להמחיש את ההשפעה של התרומות.

4. תשאלו שאלות: תשאלו שאלות פתוחות שמעודדות את התורם לשתף אתכם במחשבות וברגשות שלו. תראו לו שאתם באמת מתעניינים בו.

5. תהיו סבלניים: בניית מערכת יחסים לוקחת זמן. אל תצפו לתוצאות מיידיות. תהיו סבלניים, עקביים ונחושים.

התפכחות חיובית: מה חשבתי פעם ומה אני יודע היום

פעם חשבתי שגיוס כספים הוא עניין של שכנוע, של הצגת נתונים מרשימים, של יצירת רושם חיובי. היום אני יודע שזה עניין של חיבור, של אמפתיה, של בניית מערכות יחסים ארוכות טווח.

העומק שמתחת לעומק: המוטיבציות האמיתיות של תורמים

תורמים לא תמיד יודעים להסביר למה הם תורמים. לפעמים זה עניין של אגו, לפעמים של מצפון, לפעמים של תחושת שייכות. התפקיד שלכם הוא לחשוף את המוטיבציות האמיתיות שלהם, ולהתאים את המסר שלכם בהתאם.

הצעד האלגנטי: מינימום מאמץ, מקסימום אפקט

גיוס כספים לא חייב להיות מאמץ מתיש. לפעמים הצעד האלגנטי ביותר הוא גם האפקטיבי ביותר. זה יכול להיות טלפון קצר, מייל אישי, פגישה קפה קטנה. העיקר הוא להיות שם בשביל התורם, להראות לו שאתם מעריכים אותו.

הזמנה להמשך שיח

אני מאמין שהלוגיקה האמוציונלית יכולה לשנות את האופן שבו אתם ניגשים לגיוס כספים. אני מזמין אתכם לנסות את הטכניקה הזו, לשתף אותי בתוצאות, ולעזור לי להפיץ את הבשורה.

אז השאלה שנשארת איתי היא זו: איזה 'בלתי אפשרי' אתה מוכן להפוך לאפשרי השבוע?

נועם אבירי הוא מומחה-על מוביל בתחום גיוס הכספים, יועץ ומנטור למגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח בישראל. הוא משלב ידע תיאורטי מעמיק עם ניסיון מעשי עשיר ואפקטיבי בשטח, ותובנות חדשניות שפיתח בעצמו.