Noam Aviry standing in front of a whiteboard with fundraising strategies, looking directly at the camera with a warm, encouraging smile.
Featured

מעבר למדיה החברתית: הפלטפורמות האלטרנטיביות שהביאו לי תורמים איכותיים במיוחד

נועם אבירי חושף את הפלטפורמות האלטרנטיביות לגיוס כספים שהביאו לו תורמים איכותיים במיוחד, מעבר למדיה החברתית השגרתית. גלו את הסודות ליצירת קשרים משמעותיים עם תורמים.

האמת? נמאס לי. נמאס לי לראות את עולם גיוס הכספים מצטמצם לעוד פוסט בפייסבוק, עוד ציוץ בטוויטר, עוד קמפיין ממומן באינסטגרם. כאילו שהלב של הנתינה יכול להידחס לתוך אלגוריתם. התחלתי לחשוב שיש דרך אחרת, דרך עמוקה יותר, דרך שמאפשרת ליצור חיבור אמיתי עם אנשים שבאמת אכפת להם.

אז יצאתי למסע. מסע לחפש את הפלטפורמות האלטרנטיביות - אלו שלא תמיד נמצאות בכותרות הראשיות, אבל מחביאות בתוכן קהילות שלמות של נדיבים אמיתיים. אני רוצה לשתף אתכם בתובנות שלי, אבל לא לפני שאספר לכם משהו קטן עלי: בפעם הראשונה שניסיתי לגייס כסף באופן "לא שגרתי", כולם אמרו לי שאני משוגע. "זה לא יעבוד", הם צעקו. "תחזור לפייסבוק!" אבל אני? אני המשכתי לחפש. ומה שמצאתי שינה לי את כל הגישה לגיוס כספים.

אני נועם אבירי, מומחה לגיוס כספים, יועץ ומנטור למגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח בישראל. אחרי שנים בתחום, הבנתי שהסוד טמון לא רק במידע או בטכניקה, אלא גם ביכולת לראות מעבר למובן מאליו. אני משלב ידע תיאורטי עם ניסיון מעשי עשיר, ואני כאן כדי לשתף אתכם בתובנות שפיתחתי בעצמי, כולל לא מעט כישלונות שהפכו לשיעורים יקרי ערך.

איפה נמצאים התורמים האיכותיים באמת? העומק שמתחת לעומק

התורמים האיכותיים, אלו שמחפשים משמעות אמיתית, לא נמצאים במקומות שבהם כולם נמצאים. הם מחפשים קהילות קטנות יותר, אותנטיות יותר, עם ערכים משותפים. הם נמצאים במקומות שבהם אפשר ליצור שיחה אמיתית, לא רק לגלול פוסטים.

קהילות נישה מקוונות: מעבר לקבוצות הפייסבוק

חשבתם פעם על קהילות נישה מקוונות? לא קבוצות הפייסבוק הענקיות, אלא פורומים קטנים יותר, קבוצות דיסקורד, קהילות רדיט ספציפיות לנושאים מסוימים. שם, בתוך השיחות הקטנות האלו, מסתתרים אנשים עם תשוקה אמיתית לנושא, ועם רצון אמיתי לתרום.

למשל, גיליתי קהילת רדיט של אנשים שמתעניינים בשימור הסביבה. במקום לפרסם שם קמפיין תרומות סטנדרטי, פשוט התחלתי להשתתף בשיחות. שיתפתי מחקרים מעניינים, שאלתי שאלות, הקשבתי. לאט לאט, יצרתי אמון. ואז, בצורה טבעית, התחלתי לספר על הפרויקט שאני עובד עליו. התגובות היו מדהימות. אנשים לא רק תרמו, הם גם התנדבו, שיתפו רעיונות, והפכו לחלק מהקהילה שלנו.

אירועים קטנים ואינטימיים: "ההקשבה השלישית" בפעולה

אני יודע, זה נשמע מיושן, אבל אירועים קטנים ואינטימיים הם עדיין כלי עוצמתי ליצירת קשרים משמעותיים. לא כנסים ענקיים עם מאות משתתפים, אלא מפגשים קטנים יותר, עם אווירה אישית ונינוחה. סדנאות, ערבי הרצאה מצומצמים, סיורים מודרכים - כל דבר שמאפשר ליצור שיחה אמיתית פנים אל פנים.

פעם ארגנתי ערב הרצאה קטן על השפעת האמנות על הקהילה. הזמנתי רק 20 אנשים, רובם אמנים ואנשי חינוך מקומיים. במקום לנאום מול קהל, ישבתי איתם במעגל ושאלתי שאלות. הקשבתי לסיפורים שלהם, הבנתי מה מניע אותם, ומה חסר להם. בסוף הערב, לא רק שגייסתי כסף, גם יצרתי קשרים עמוקים עם אנשים שבאמת מאמינים בחזון שלי. הבנתי שם מהי "הקשבה השלישית", הקשבה למה שלא נאמר במילים.

פלטפורמות תוכן ייעודיות: הצעד האלגנטי לגיוס

מלבד המדיה החברתית המוכרת, קיימות פלטפורמות תוכן שמתמקדות בתחומים ספציפיים. חשבו על בלוגים נישתיים, פודקאסטים, ניוזלטרים וכו'. יצירת תוכן איכותי בפלטפורמות הללו יכולה למשוך קהל רלוונטי ולבסס אתכם כמומחים בתחום. הצעד האלגנטי הוא לא רק לפרסם תוכן אלא גם ליצור שיח עם הקהילה, להגיב לתגובות ולשאול שאלות. זהו גיוס עקיף, אך עוצמתי.

מפתחות להצלחה בפלטפורמות אלטרנטיביות:

1. אותנטיות מעל הכל: אל תנסו להיות מי שאתם לא. אנשים מריחים צביעות מקילומטרים. היו אותנטיים, היו אמיתיים, היו פגיעים.

2. ערך לפני תרומה: תתחילו בלתת ערך לקהילה. שתפו ידע, עזרו לאנשים, תהיו חלק מהשיחה. התרומה תגיע בצורה טבעית.

3. סבלנות היא שם המשחק: בניית קשרים אמיתיים לוקחת זמן. אל תצפו לתוצאות מיידיות. היו סבלניים, היו עקביים, והכי חשוב - תהנו מהדרך.

"המראה הכפולה": לראות את עצמך בעיני התורם

הדבר הכי חשוב שלמדתי הוא לראות את עצמי בעיני התורם. להבין מה מניע אותו, מה חשוב לו, ומה הוא מחפש. כשאתה באמת מבין את התורם, אתה יכול ליצור איתו קשר אמיתי, קשר שמבוסס על אמון וכבוד הדדי.

וכאן אני רוצה לשאול אתכם שאלה: מה הדבר האחד שמונע ממכם לנסות גישות גיוס לא שגרתיות? האם זה פחד מכישלון? חוסר ביטחון? או אולי סתם חוסר זמן? תחשבו על זה. כי לפעמים, הצעד הכי קטן יכול להוביל לשינוי הכי גדול. אל תפחדו לצאת מהקופסה. תנסו דברים חדשים. תגלו את העולם המדהים של גיוס כספים אלטרנטיבי. כי בסופו של דבר, מדובר בחיבור אנושי, לא בטכנולוגיה.

רגע לפני שאסיים, אני רוצה להזמין אתכם לשתף אותי בטיפים או תגובות. אילו פלטפורמות אלטרנטיביות הצליחו לכם בגיוס כספים? איזה צעדים מעשיים אתם הולכים לעשות בעקבות המאמר הזה? שתפו, תגיבו, תשאלו. כי ביחד, אנחנו יכולים לשנות את העולם.