הי, חברים! נועם אבירי כאן. היום, נצלול עמוק לנושא שמטריד לא מעט מגייסי כספים – איך יוצרים נוכחות עקבית ואפקטיבית בכל ערוצי הגיוס, ועוד יותר חשוב, איך עושים את זה נכון רק לקהל היעד הישראלי יהודי. כן, כן, שמעתם נכון. אנחנו הולכים לדבר על אסטרטגיה ספציפית, ממוקדת וללא פשרות.
אבל לפני שאנחנו מתחילים, אני רוצה לספר לכם משהו שלא סיפרתי לאף אחד: באחד הקמפיינים הראשונים שלי, התמקדתי בכל כך הרבה ערוצים שונים – ניוזלטרים, פייסבוק, אינסטגרם, אפילו טיקטוק – שהמסר שלנו פשוט התפזר. התוצאה? מאמץ עצום עם תמורה אפסית. אז הבנתי שיעור חשוב: לא מדובר במספר הערוצים, אלא באיכות הנוכחות בכל ערוץ ובחיבור העמוק לקהל היעד.
אז איך עושים את זה? בואו נצלול לעומק.
א. למה בעצם צריך אסטרטגיה משולבת פלטפורמות?
האם לא מספיק להיות טובים בפלטפורמה אחת?
שאלה מצוינת. התשובה היא, כמובן, תלויה. אם אתם מצליחים לגייס את כל הכספים שאתם צריכים מפלטפורמה אחת בלבד, כנראה שאתם עושים משהו נכון. אבל במציאות, רוב הארגונים זקוקים למגוון מקורות תרומה. ואם אתם רוצים להגיע לתורמים פוטנציאליים בכל מקום שהם נמצאים, אתם צריכים להיות שם גם כן.
אבל זה לא רק עניין של נוכחות. מדובר ביצירת חוויה עקבית ומשמעותית עבור התורמים שלכם, בין אם הם צופים בסרטון בפייסבוק, קוראים ניוזלטר או משתתפים באירוע גיוס כספים. ואם הקהל שלכם הוא רק ישראלי יהודי, האסטרטגיה צריכה להיות מותאמת במיוחד אליהם.
ב. איך בונים אסטרטגיה משולבת-פלטפורמות אפקטיבית?
1. הגדירו את קהל היעד שלכם בצורה מדויקת.
אני יודע, זה נשמע מובן מאליו. אבל האם באמת אתם מכירים את התורמים שלכם כמו שצריך? איפה הם מבלים את הזמן שלהם באינטרנט? אילו תכנים מעניינים אותם? מה המניעים שלהם לתרום?
עבור קהל ישראלי יהודי, חשוב להתייחס לערכים, למסורת, לאירועים החשובים בלוח השנה העברי ועוד. האם יש מאפיינים דמוגרפיים ספציפיים? רמת דתיות מסוימת? התמקדו בקהילות וקבוצות רלוונטיות ברשתות החברתיות.
לדוגמה: במקום לפנות ל"ישראלים שאוהבים לתרום", נסו לפנות ל"ישראלים דתיים צעירים שמתעניינים בחינוך" או "ישראלים חילונים שמעריכים חדשנות חברתית".
2. בחרו את הפלטפורמות הנכונות.
לא כל פלטפורמה מתאימה לכל ארגון. פייסבוק ואינסטגרם יכולות להיות מצוינות להגברת מודעות ויצירת קהילה, אבל לינקדאין עשויה להיות יעילה יותר לפניה לתורמים עסקיים או קרנות. טוויטר (X) יכולה להתאים לקמפיינים מהירים ותגובתיים.
עבור הקהל הישראלי יהודי, חשבו גם על פלטפורמות נישה או פורומים מקומיים שבהם הם פעילים. זה יכול להיות אתר חדשות דתי, קבוצת פייסבוק סגורה של קהילה מסוימת, או אפילו קבוצת וואטסאפ ייעודית.
3. צרו תוכן מותאם-פלטפורמה.
זה לא מספיק פשוט להעתיק ולהדביק את אותו התוכן בכל הפלטפורמות. כל פלטפורמה דורשת פורמט תוכן שונה. סרטונים קצרים וקליטים לטיקטוק, פוסטים מעמיקים בפייסבוק, תמונות יפות באינסטגרם.
חשוב במיוחד להתאים את התוכן לקהל הישראלי יהודי. השתמשו בשפה עברית רהוטה ובסלנג עדכני, התייחסו לנושאים רלוונטיים מבחינה תרבותית ודתית, והשתמשו בהומור ישראלי אותנטי. אל תשכחו את החגים והמועדים!
4. שמרו על עקביות.
זה אחד הכללים החשובים ביותר. אתם צריכים להיות נוכחים בפלטפורמות שבחרתם באופן קבוע. אם אתם מעלים פוסט פעם בחודש, סביר להניח שאף אחד לא ישים לב.
קבעו לוח זמנים קבוע לפרסום תוכן, והקפידו עליו. השתמשו בכלים אוטומטיים לתזמון פוסטים, כדי להקל על העבודה.
5. מדדו, נתחו ושפרו.
הדבר האחרון שאתם רוצים לעשות הוא להשקיע זמן וכסף בפלטפורמות שלא מניבות תוצאות. עקבו אחרי מדדים כמו מעורבות (לייקים, תגובות, שיתופים), טווח הגעה (כמה אנשים ראו את התוכן שלכם), והכי חשוב – המרות (כמה אנשים תרמו כתוצאה מהמאמצים שלכם).
השתמשו בכלים אנליטיים כדי להבין מה עובד ומה לא, ובצעו שינויים בהתאם.
ג. סיפור הצלחה קטן לסיום
אני זוכר ארגון שעבדתי איתו, שבתחילה התמקד בגיוס כספים רק באמצעות דיוור ישיר. אחרי שהתחלנו לעבוד יחד, בנינו אסטרטגיה משולבת-פלטפורמות ממוקדת במיוחד בקהל הישראלי היהודי.
התחלנו לפרסם תוכן רלוונטי בקבוצות פייסבוק דתיות, יצרנו סדרת סרטונים קצרים על חשיבות התרומה ביהדות, ואפילו ארגנו אירוע גיוס כספים קטן בבית כנסת מקומי.
התוצאה? גידול של 30% בהכנסות מתרומות בשנה אחת בלבד!
ד. המראה הכפולה - תסתכלו על עצמכם בעיניי התורם
לסיום, אני רוצה להזכיר לכם את "המראה הכפולה" – תמיד תנסו להסתכל על עצמכם דרך עיני התורם הפוטנציאלי. מה הוא רואה? מה הוא מרגיש? האם אתם באמת מספקים לו ערך? האם אתם מצליחים ליצור אצלו תחושת חיבור ומשמעות?
השבוע אני רוצה שתחשבו על השאלה הזו: מה הצעד האלגנטי שאתם יכולים לעשות כדי להפוך את האסטרטגיה המשולבת-פלטפורמות שלכם ליותר אפקטיבית עבור הקהל הישראלי יהודי?
שתפו אותי בתגובות!
נועם אבירי – כי לגייס כסף זה לא רק מקצוע, זו שליחות.