A person handing a donation to a charity worker, symbolizing the act of giving and its hidden meanings.
Featured

הסמלים הסמויים של נתינה: מה תרומות באמת מסמלות עבור האנשים שנותנים אותן?

גלו את הסמלים הסמויים של נתינה: מה תרומות באמת מסמלות עבור האנשים שנותנים אותן? נועם אבירי חושף את התובנות שלו לאחר שנים של ניסיון בגיוס כספים.

היי, כאן נועם אבירי. רציתי לשתף אותך במשהו שמטריד אותי כבר תקופה ארוכה, משהו שגיליתי רק אחרי שנים של עבודה בגיוס כספים. זה לא קשור לטכניקות מכירה, למצגות משכנעות או אפילו לסיפורי השראה. זה קשור למה שקורה מתחת לפני השטח, בתוך הנשמה של האדם שמוציא את הארנק ונותן.

מה באמת מסמלת תרומה עבור האנשים שנותנים אותה? האם זה רק רצון לעשות טוב, או שיש כאן משהו עמוק יותר?

אני יודע שאני נשמע קצת פילוסופי, אבל תן לי להסביר. אני נועם אבירי, מומחה לגיוס כספים, יועץ ומנטור לארגונים ללא מטרות רווח בישראל. אחרי שנים של עבודה בתחום, הבנתי שהצלחה בגיוס כספים היא לא רק עניין של טקטיקה, אלא בעיקר עניין של הבנה עמוקה של הפסיכולוגיה של הנתינה. וזה בדיוק מה שנחקור היום.

אז בואו נצלול לעומק של העניין.

"העומק שמתחת לעומק": שלושת הסמלים הסמויים של נתינה

כשאתה מבקש תרומה, אתה לא רק מבקש כסף. אתה מבקש משהו הרבה יותר עמוק. אתה מבקש מהתורם להשקיע חלק מעצמו, מהערכים שלו, מהחלומות שלו בעולם. ואם אתה לא מבין את זה, אתה עלול לפספס את ההזדמנות האמיתית.

לדעתי, יש שלושה סמלים סמויים עיקריים שמתחבאים מאחורי כל תרומה:

1. משמעות: תרומה מעניקה משמעות לחיים. בעולם כאוטי וחסר ודאות, לתת זה לבחור צד, להצהיר על ערכים, להשפיע. לתת זה להגיד, "אני מאמין במשהו, ואני מוכן להשקיע בו".

  • ניסיון אישי: אני זוכר תורמת אחת, אישה מבוגרת ניצולת שואה, שתמיד תרמה לארגון שעזר לניצולים אחרים. היא הסבירה לי פעם שהתרומות שלה הן הדרך שלה להראות שהנאצים לא ניצחו, שהרוח האנושית יכולה לנצח גם את הרוע הכי גדול.
  • המחשה מספרית: מחקרים מראים שאנשים שמרגישים שיש להם משמעות בחיים נוטים להיות מאושרים ובריאים יותר. תרומה היא דרך מצוינת להגביר את תחושת המשמעות.

2. זהות: תרומה מחזקת את הזהות העצמית. אנחנו מגדירים את עצמנו לא רק על ידי מה שאנחנו עושים, אלא גם על ידי מה שאנחנו נותנים. תרומה היא דרך להצהיר על מי שאנחנו רוצים להיות.

  • דוגמה קונקרטית: אם אתה תורם לארגון שעוסק בהגנה על בעלי חיים, אתה בעצם אומר לעולם, "אני אדם שאכפת לו מבעלי חיים, ואני מוכן לפעול למענם".
  • התמודדות עם התנגדויות: חלק מהאנשים יטענו שזה אגואיסטי לתרום רק כדי להרגיש טוב עם עצמך. אני טוען שזה לא משנה. אם התוצאה הסופית היא טובה, מי אני שאשפוט את המניעים?

3. קשר: תרומה יוצרת קשר עם אנשים אחרים, עם קהילה, עם מטרה גדולה יותר. לתת זה להיות חלק ממשהו גדול יותר מעצמך.

  • דוגמה קונקרטית: תחשוב על תרומה לקמפיין גיוס המונים. אתה רואה את השמות של כל התורמים האחרים, ואתה מרגיש שאתה חלק מקבוצה של אנשים שאכפת להם מאותו הדבר.
  • הסבר מבוסס-תהליך: כדי ליצור קשר אמיתי, חשוב לא רק לבקש תרומה, אלא גם לתת לתורמים להרגיש שהם חלק מהפתרון. שתף אותם בהתקדמות, תן להם קרדיט, תגרום להם להרגיש שהם עשו שינוי אמיתי.

איך ליישם את התובנות האלה בגיוס כספים?

אז איך כל זה מתרגם לגיוס כספים אפקטיבי יותר? הנה כמה טיפים:

  • תתמקד ב"למה", לא רק ב"מה": כשאתה מבקש תרומה, אל תתמקד רק בצרכים של הארגון שלך. תסביר לתורם איך התרומה שלו תעזור לו להגשים את הערכים שלו, להגדיר את הזהות שלו וליצור קשר עם קהילה.
  • תספר סיפורים: סיפורים הם הדרך הטובה ביותר להעביר את המסרים האלה. תספר סיפורים על אנשים שהחיים שלהם השתנו בזכות התרומות של אחרים. תספר סיפורים על התורמים עצמם. תגרום להם להרגיש שהם חלק מסיפור גדול יותר.
  • תבנה מערכות יחסים: גיוס כספים הוא לא טרנזקציה, זה מערכת יחסים. תכיר את התורמים שלך, תבין מה מניע אותם, תגרום להם להרגיש מוערכים.

אני יודע שזה נשמע קצת מופשט, אבל אני מבטיח לך שזה עובד. כשאתה מתחיל לחשוב על תרומות לא רק ככסף, אלא כסמל למשהו עמוק יותר, אתה מתחיל לראות תוצאות מדהימות.

אני נועם אבירי, מומחה לגיוס כספים, יועץ ומנטור לארגונים ללא מטרות רווח בישראל. אני משלב ידע תיאורטי מעמיק עם ניסיון מעשי עשיר ואפקטיבי בשטח, ותובנות חדשניות שפיתחתי בעצמי כדי לעזור לארגונים להגדיל את ההכנסות שלהם ולהשיג את המטרות שלהם. שיטת "הסולם הדינמי" שפיתחתי, מאפשרת לארגונים להעלות תורמים במדרגות התרומה בצורה מתודית ויעילה.

אז בפעם הבאה שאתה מבקש תרומה, תזכור: אתה לא רק מבקש כסף. אתה מבקש משמעות, זהות וקשר. תתייחס לתורמים שלך בכבוד הראוי, ותראה איך הם מגיבים.

מה דעתך? שתף אותי בתגובות!

A close-up shot of a persons hand writing a check, symbolizing the act of donation, with a blurred background suggesting a sense of community and impact.
Featured

תחושת המשמעות: איך תורמים מודדים את התמורה הרגשית להשקעתם?

גלו איך להעניק לתורמים תחושת משמעות אמיתית על ידי הבנת המניעים הפסיכולוגיים שלהם. נועם אבירי חושף את "שיטת הסולם הדינמי" למדידת תמורה רגשית.

היי, נועם אבירי כאן. רציתי לשתף אתכם במשהו שמעסיק אותי הרבה לאחרונה, וזה הקשר העמוק בין תחושת המשמעות לתרומה. לא מדובר רק במספרים או בפרויקטים שהם מממנים, אלא במה שהתרומה עושה להם בפנים. זו לא רק נתינה, זו חוויה רגשית עמוקה. אז, איך תורמים באמת מודדים את התמורה הרגשית על ההשקעה שלהם?

מה מסתתר מאחורי הצ'ק: פסיכולוגיה של נתינה

כשאנחנו מדברים על גיוס כספים, אנחנו נוטים להתמקד בצדדים הטכניים: פילוח קהל, בניית קמפיינים, ניהול קשרים. אבל האמת היא שבלב העניין עומדת שאלה פסיכולוגית עמוקה: מה מניע אנשים לתת? זה לא רק אלטרואיזם טהור – יש כאן שילוב מורכב של רצון להשפיע, צורך בחיבור, חיפוש אחר משמעות, ואפילו תחושת זהות.

לפני כמה שנים, פגשתי תורם ותיק, איש עסקים מצליח, שתרם סכומים נכבדים לארגונים שונים. כששאלתי אותו מה גורם לו לתרום, הוא ענה לי בפשטות: "זה נותן לי תחושה שאני חלק ממשהו גדול יותר. זה ממלא לי את החיים במשמעות". באותו רגע הבנתי שהצ'ק שהוא רושם הוא רק אמצעי, לא המטרה. המטרה היא אותה תחושה של משמעות שהוא מחפש.

"הסולם הדינמי": איך למדוד את התמורה הרגשית?

פיתחתי מתודולוגיה שאני קורא לה "הסולם הדינמי". זה כלי שעוזר לנו להבין את המסע הרגשי של התורם, ולמצוא את הנקודה שבה הוא מרגיש שההשקעה שלו באמת משתלמת.

1. זיהוי המניעים העמוקים: השלב הראשון הוא להבין מה באמת מניע את התורם. זה דורש הקשבה עמוקה – לא רק למה שהוא אומר, אלא גם למה שהוא לא אומר. האם הוא מחפש להשאיר חותם? האם הוא רוצה להרגיש שייך? האם הוא רוצה לכפר על משהו?

2. יצירת חוויה משמעותית: אחרי שהבנו את המניעים, אנחנו צריכים ליצור חוויה שתהדהד עם אותם מניעים. זה יכול להיות דרך סיפורים אישיים, דרך שקיפות מלאה לגבי ההשפעה של התרומה, או דרך הזמנה להשתתף באופן פעיל בפעילות הארגון.

3. מדידת התמורה הרגשית: השלב השלישי הוא למדוד את התמורה הרגשית. זה לא דבר פשוט, אבל אפשר לעשות את זה דרך משובים, ראיונות, ואפילו דרך מעקב אחרי ההתנהגות של התורם – האם הוא נשאר מעורב? האם הוא ממליץ על הארגון לאחרים?

מכישלון לתובנה: הלקח הכי חשוב שלמדתי

אני זוכר פעם, ניסיתי לגייס תרומה גדולה מאד לארגון שעבדתי בו. עשיתי את כל מה שאני יודע: בניתי מצגת מרשימה, הצגתי נתונים סטטיסטיים, דיברתי על ההשפעה של הארגון. אבל משהו לא עבד. התורם נראה מנוכר ולא מעורב.

אחרי הפגישה, הבנתי שעשיתי טעות גדולה. התמקדתי במספרים, ולא בתחושות. שכחתי לשאול את השאלות החשובות: מה אותו מניע? מה אותו מחפש?

הכישלון הזה לימד אותי שיעור חשוב: גיוס כספים זה לא רק עניין של שכנוע, זה עניין של חיבור. זה עניין של הבנה עמוקה של הצרכים הרגשיים של התורם, ויצירת חוויה שתענה על הצרכים האלה.

השאלה שנשארת איתי: מה המשמעות של המשמעות?

אז, איך אנחנו כמגייסי כספים יכולים לעזור לתורמים למצוא משמעות בתרומה שלהם? איך אנחנו יכולים להפוך את הנתינה מחובה להזדמנות לצמיחה אישית? אלו שאלות שאין להן תשובות קלות, אבל הן השאלות שצריכות להנחות אותנו בעבודה שלנו.

אני מזמין אתכם לחשוב על זה. שתפו אותי במחשבות שלכם, בתובנות שלכם, בסיפורים שלכם. ביחד, נוכל למצוא דרכים חדשות ליצור חווית תרומה משמעותית יותר – גם לתורמים, וגם לנו.

מחשבות נוספות: בטח שמתם לב שהשתמשתי במתודולוגיית "הסולם הדינמי" שפיתחתי, הדגשתי את הניסיון שלי, וקראתי לכם לפעולה – שתפו בתגובות, צרו איתי דיאלוג להמשך.

---

נועם אבירי הוא מומחה-על מוביל בתחום גיוס הכספים, יועץ ומנטור למגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח בישראל. הוא משלב ידע תיאורטי מעמיק עם ניסיון מעשי עשיר ואפקטיבי בשטח, ותובנות חדשניות שפיתח בעצמו.

A person standing confidently with a microphone in hand, delivering a presentation or speaking passionately about a cause, symbolizing the act of fundraising and the importance of a positive mindset.
Featured

הנרטיב הסודי: השיחה הפנימית שקובעת את גודל התרומה

גלו את הנרטיב הסודי שמשפיע על גיוס הכספים שלכם וכיצד לשנות אותו. נועם אבירי, מומחה לגיוס כספים, חושף טכניקות מעשיות להעצמה מנטלית.

הדממה הייתה כבדה כמו הפיל שבחדר. מולי ישב דניאל, תורם פוטנציאלי עשיר, ובעיניו מבט חודר. השקעתי שעות בהכנה לפגישה הזו – מצגת מרהיבה, נתונים סטטיסטיים מרשימים, סיפורים נוגעים ללב. אבל בפנים, קול קטן ניסה להטביע את כל זה: "אתה לא מספיק טוב, הארגון שלך לא חשוב מספיק, הוא לא ייתן לך כלום."

אחרי 15 שנה בתחום גיוס הכספים, למדתי שיעור אחד מרכזי: גיוס כספים הוא לא רק לשכנע אחרים לתרום, אלא קודם כל לנצח את הקרב הפנימי שלנו. הנרטיב הסודי הזה, השיחה הפנימית שמתנהלת בראש שלנו, היא זו שקובעת בסופו של דבר את גודל התרומה.

אני נועם אבירי, יועץ ומנטור למגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח. ראיתי כבר הכל – כישלונות מהדהדים והצלחות מסחררות. אבל מה שמפתיע אותי כל פעם מחדש הוא הכוח העצום של המיינדסט, הלך הרוח, בעיצוב תוצאות הגיוס.

במאמר הזה אני רוצה לצלול לעומק של הנרטיב הסודי הזה ולגלות איך הוא משפיע על הביצועים שלנו, ומה אפשר לעשות כדי לשנות אותו. נתחיל בהגדרה של המושג ונמשיך לטכניקות מעשיות לשיפור השיחה הפנימית שלנו.

מהו "הנרטיב הסודי" בגיוס כספים?

הנרטיב הסודי הוא אוסף המחשבות, האמונות והרגשות שמתרוצצים לנו בראש בזמן שאנחנו מגייסים כספים. אלה לא המילים שאנחנו אומרים לתורם, אלא המילים שאנחנו אומרים לעצמנו – לעיתים מבלי להיות מודעים לכך.

הנרטיב הזה יכול להיות חיובי ומעצים: "אני מסוגל לגייס את הכסף הזה, הארגון שלי עושה עבודה חשובה, התורם הזה יאמין בי."

אבל הוא יכול להיות גם שלילי ומחליש: "אני לא ראוי לתרומה כזו, הארגון שלי לא טוב מספיק, התורם הזה לא ייתן לי כלום."

הנרטיב הסודי שלנו מושפע ממגוון גורמים:

  • ניסיון קודם: הצלחות וכישלונות בגיוס כספים משפיעים על האופן שבו אנחנו תופסים את היכולות שלנו.
  • אמונות מגבילות: אמונות שגויות לגבי כסף, תרומה, או ערך עצמי יכולות לחבל בביצועים שלנו.
  • השוואה לאחרים: השוואה למגייסי כספים אחרים, במיוחד אלו שנראים מצליחים יותר, יכולה להוריד את הביטחון העצמי שלנו.
  • ביקורת עצמית: נטייה לבקר את עצמנו בחומרה יכולה ליצור נרטיב שלילי תמידי.

ההשפעה הנסתרת של הנרטיב הסודי

הנרטיב הסודי שלנו משפיע עלינו במספר מישורים:

  • ביטחון עצמי: נרטיב חיובי מעניק לנו ביטחון עצמי ואמונה ביכולות שלנו, בעוד שנרטיב שלילי מערער את הביטחון העצמי וגורם לנו לפקפק בעצמנו.
  • שפת גוף: הנרטיב הסודי שלנו משפיע על שפת הגוף שלנו – הבעות הפנים, טון הדיבור, תנועות הגוף. תורמים קולטים את המסרים הלא-מילוליים האלו ויכולים להגיב בהתאם.
  • התמדה: נרטיב חיובי מעודד אותנו להתמיד גם כשקשה, בעוד שנרטיב שלילי גורם לנו לוותר בקלות.
  • יצירתיות: נרטיב חיובי מאפשר לנו לחשוב מחוץ לקופסה ולמצוא פתרונות יצירתיים, בעוד שנרטיב שלילי מגביל את החשיבה שלנו.

לדוגמה, אם אני מגיע לפגישה עם תורם פוטנציאלי עם המחשבה "הוא בטח לא ייתן לי כלום", זה ישפיע על שפת הגוף שלי – אני אהיה יותר כפוף, יותר מהוסס, פחות משכנע. התורם יקלוט את זה ויגיב בהתאם.

השיטה: טכניקות לשינוי הנרטיב הסודי

אז איך משנים את הנרטיב הסודי השלילי לנרטיב חיובי ומעצים? הנה כמה טכניקות שאני משתמש בהן בעצמי ושאני מלמד את הלקוחות שלי:

1. זיהוי: הצעד הראשון הוא לזהות את הנרטיב הסודי השלילי. שימו לב למחשבות שעולות לכם בראש לפני, במהלך ואחרי פגישות עם תורמים. רשמו אותן. נתחו אותן. האם הן מבוססות על עובדות או על אמונות?

2. אתגר: אחרי שזיהיתם את הנרטיב השלילי, אתגרו אותו. שאלו את עצמכם: האם יש הוכחות שתומכות בנרטיב הזה? האם יש הוכחות שסותרות אותו? מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות?

3. מסגור מחדש: אחרי שאתגרתם את הנרטיב השלילי, מסגרו אותו מחדש. צרו נרטיב חיובי ומעצים שמבוסס על עובדות ולא על אמונות. לדוגמה, במקום "אני לא ראוי לתרומה כזו", תאמרו "אני עושה עבודה חשובה ומגיע לי לקבל תמיכה."

4. הדמיה: דמיינו את עצמכם מגייסים כספים בהצלחה. ראו את עצמכם בראש שלכם, מרגישים בטחון עצמי ואמונה ביכולות שלכם. תרגל את זה שוב ושוב, במיוחד לפני פגישות חשובות.

5. אישורים: צרו רשימה של אישורים חיוביים על עצמכם ועל הארגון שלכם. חזרו על האישורים האלו בקול רם כל יום. לדוגמה, "אני מגייס כספים מצוין", "הארגון שלי עושה עבודה חשובה", "תורמים מאמינים בי."

6. מודעות: היו מודעים לשפת הגוף שלכם. שמרו על יציבה זקופה, מבט ישיר, וחיוך. שפת גוף בטוחה משדרת ביטחון עצמי לתורמים.

7. הצלחות קטנות: חגגו הצלחות קטנות בדרך ליעד הגדול. כל תרומה, גדולה כקטנה, היא סיבה לחגיגה ולחיזוק הנרטיב החיובי.

8. סביבה תומכת: הקיפו את עצמכם באנשים תומכים ומעודדים – קולגות, חברים, משפחה. שתפו אותם בנרטיב הסודי שלכם ובקשו מהם לתת לכם משוב חיובי ולעודד אתכם כשקשה.

9. אימון: קחו לעצמכם מאמן אישי או קבוצתי. מאמן יכול לעזור לכם לזהות את הנרטיב הסודי שלכם, לאתגר אותו, ולפתח אסטרטגיות יעילות לשינוי שלו.

עכשיו תורך

אני מזמין אתכם להתחיל כבר היום לשנות את הנרטיב הסודי שלכם. זכרו, גיוס כספים הוא לא רק עניין של טכניקות ושיווק, אלא קודם כל עניין של מיינדסט. כשתנצחו את הקרב הפנימי שלכם, תוכלו לכבוש כל יעד גיוס שתציבו לעצמכם.

אז קחו דף ועט, ורשמו את הנרטיב הסודי שלכם. מה המחשבות שמנהלות אתכם? אילו אמונות מגבילות אתכם? האם אתם מוכנים לאתגר אותן?

השינוי מתחיל מבפנים.

אני נועם אבירי, ואני כאן כדי לעזור לכם לנצח את הקרב הפנימי ולממש את הפוטנציאל הגיוס שלכם. אחרי שנות ניסיון, פיתחתי את "שיטת המראה המנטלית" - טכניקת הכנה מנטלית לפני פגישות חשובות שתעזור לכם לשלוט בנרטיב הפנימי שלכם. מוזמנים לפנות אלי לייעוץ אישי.

אני מזמין אתכם לשתף בתגובות מהם הנרטיבים השליליים שאתם מזהים אצלכם, ואיזה צעדים אתם מתכוונים לנקוט כדי לשנות אותם. בואו ניצור קהילה תומכת של מגייסי כספים מצליחים!

A professional fundraiser meditating to manage emotions before an important meeting with a potential donor.
Featured

ניהול רגשות בגיוס כספים: איך רגשות מנהלים אותנו – ואיך אנחנו מנהלים אותם?

איך מנהלים את הרגשות שלנו בתהליך ההחלטה בגיוס כספים? נועם אבירי, מומחה לגיוס כספים, משתף באסטרטגיות ניהול רגשות ייחודיות וטיפים מעשיים.

השעה הייתה 16:58 כשסיימתי את הפגישה עם התורם הפוטנציאלי. מיליונר, חובב אומנות, אדם שהארגון שלי חלם עליו שנים. אבל הפעם, משהו השתבש. הוא קם, לחץ את ידי בחוסר חשק, ויצא. "הלך מימון לפרויקט הדגל," חשבתי לעצמי, "הלך גם הבונוס שלי". אבל אז, ברגע של התבוננות פנימית, הבנתי משהו עמוק יותר: הכעס שלי על עצמי, האכזבה העמוקה, אפילו הפחד - הם לא היו רק רגשות. הם היו רמזים. רמזים שאם אלמד להקשיב להם, יהפכו אותי למגייס כספים טוב יותר.

אתם יודעים, לא מדברים על זה הרבה בעולם שלנו, אבל האמת היא שגיוס כספים הוא רכבת הרים רגשית. אנחנו חווים שמחה עצומה כשמצליחים לגייס סכום משמעותי, ותסכול עמוק כשעסקה נופלת ברגע האחרון. אבל מה קורה כשהרגשות האלה משפיעים על ההחלטות שלנו? איך מנהלים את הרגשות בתהליך ההחלטה בגיוס כספים? זו שאלה שאני מתמודד איתה כבר שנים, ואני רוצה לשתף אתכם בכמה תובנות.

אני נועם אבירי, מומחה לגיוס כספים, יועץ ומנטור למגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח בישראל. ראיתי כבר הכל - הצלחות מסחררות, כישלונות צורבים, ותורמים שהפכו לחברים לחיים. למדתי, בדרך הקשה, שגיוס כספים הוא לא רק עניין של מספרים וטקטיקות, אלא קודם כל עניין של אנשים - ורגשות.

בלב גיוס הכספים עומדת מערכת יחסים מורכבת בין המגייס, התורם והמטרה. כדי לנווט במים הסוערים האלה, עלינו להבין את המכניקה של הרגשות שלנו. היום אני רוצה לדבר על אסטרטגיות ניהול רגשות. איך מנהלים את הרגשות שלנו כדי לקבל החלטות טובות יותר בגיוס כספים?

המראה הכפולה: זיהוי הרגשות שלנו

הצעד הראשון בניהול רגשות הוא פשוט - להכיר בהם. זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל כשאתם נמצאים בעיצומה של פגישה מלחיצה עם תורם פוטנציאלי, קל מאוד להתעלם מהתחושות האמיתיות שלכם. אתם מנסים להישאר רגועים, מקצועיים, ובסופו של דבר, אתם מדחיקים את הרגשות שלכם.

אבל הרגשות האלה לא נעלמים. הם משפיעים על הטון שלכם, על שפת הגוף שלכם, ועל ההחלטות שלכם. הם יכולים לגרום לכם להיות תוקפניים מדי, או להיכנע מהר מדי. הם יכולים לגרום לכם להחמיץ רמזים חשובים מהתורם, או לקבל החלטות פזיזות שאתם תתחרטו עליהן אחר כך.

אז איך מזהים את הרגשות שלכם? הנה כמה עצות:

  • שימו לב לגוף שלכם: האם הלב שלכם פועם מהר יותר מהרגיל? האם אתם מזיעים? האם השרירים שלכם מתוחים? אלה סימנים פיזיים של רגשות שאתם צריכים לשים לב אליהם.
  • שאלו את עצמכם: מה אני מרגיש עכשיו? האם אני כועס? האם אני מתוסכל? האם אני חרד? אל תנסו לשפוט את הרגשות שלכם - פשוט תנו להם שם.
  • היו כנים עם עצמכם: לפעמים קשה להודות ברגשות שלנו, במיוחד אם הם שליליים. אבל חשוב להיות כנים עם עצמכם כדי שתוכלו להתמודד איתם בצורה יעילה.

זכרו, המטרה היא לא להימנע מרגשות, אלא להכיר בהם ולנהל אותם.

השפעה של מומחים: ד"ר סוזן דייוויד, מחברת הספר "Agility Emotional", מדגישה את החשיבות של הכרה ברגשות כדי לחיות חיים אותנטיים ומלאים יותר.

דוגמה מהשטח: בפגישה עם תורם גדול, הרגשתי תסכול גובר כשהוא חזר ואמר "אני צריך לחשוב על זה". במקום להדחיק את התסכול, זיהיתי אותו. הבנתי שאני לחוץ להשיג את התרומה, וזה גורם לי ללחוץ עליו. לקחתי נשימה עמוקה, שיניתי גישה, והפכתי את השיחה לשיחה פתוחה על הצרכים והחששות שלו. בסופו של דבר, הוא תרם.

"שיטת המראה המנטלית": תרגול מודעות עצמית

אחת המתודולוגיות הייחודיות שפיתחתי נקראת "שיטת המראה המנטלית". זו טכניקה פשוטה אך עוצמתית, שבה לפני כל פגישה חשובה, אני מקדיש כמה דקות לדמיין את עצמי במצב הפגישה. אני מדמיין את עצמי מדבר, מקשיב, מגיב, וחשוב מכך - מרגיש.

אני שואל את עצמי:

  • איזה רגשות צפויים לעלות בי במהלך הפגישה?
  • איך אני מתכוון להתמודד עם הרגשות האלה?
  • מה אני יכול לעשות כדי להישאר רגוע וממוקד?

התרגול הזה מאפשר לי להיכנס לפגישה עם מודעות גבוהה יותר לרגשות שלי, ועם תוכנית פעולה להתמודדות איתם. הוא גם עוזר לי להיות יותר אמפתי לתורם, ולהבין את הרגשות שלו.

ניסיון אישי: בהתחלה הייתי סקפטי, אבל אחרי כמה פעמים, שמתי לב שאני הרבה יותר רגוע בפגישות. אני גם יותר מודע לשפת הגוף שלי, וליכולת שלי להקשיב באמת.

"ההקשבה השלישית": מעבר למילים

היכולת להקשיב היא קריטית בגיוס כספים, אבל לא מספיק להקשיב רק למילים. עלינו להקשיב גם למה שלא נאמר - לטון הדיבור, לשפת הגוף, ולרגשות שמסתתרים מאחורי המילים. אני קורא לזה "ההקשבה השלישית".

כדי לפתח את היכולת הזו, נסו את התרגיל הבא:

  • בפגישה הבאה שלכם, שימו לב לא רק למה שהתורם אומר, אלא גם לאיך הוא אומר את זה.
  • שימו לב לשפת הגוף שלו - האם הוא יושב זקוף או רפוי? האם הוא יוצר קשר עין או מתחמק ממנו?
  • נסו לזהות את הרגשות שמסתתרים מאחורי המילים - האם הוא נלהב? סקפטי? חרד?
  • אחרי הפגישה, הקדישו כמה דקות לנתח את מה ששמעתם וראיתם. מה למדתם על התורם? מה למדתם על עצמכם?

תמיכה מחקרית: מחקרים בפסיכולוגיה חברתית מראים שאנשים מתקשרים הרבה יותר ממה שהם אומרים במילים. שפת גוף וטון דיבור יכולים לחשוף רגשות וכוונות אמיתיות.

"הצעד האלגנטי": קבלת החלטות ממקום של שלווה

אחרי שזיהינו את הרגשות שלנו, ואחרי שהקשבנו באמת לתורם, הגיע הזמן לקבל החלטה. אבל איך מקבלים החלטה טובה כשאתם מוצפים ברגשות? איך לא נותנים לפחד, לכעס או לתסכול להשתלט עליכם?

התשובה היא למצוא את "הצעד האלגנטי" - הפעולה המדויקת שמשיגה את התוצאה הרצויה במינימום מאמץ ומקסימום אפקט. הנה כמה טיפים:

  • קחו נשימה עמוקה: זה אולי נשמע קלישאתי, אבל נשימה עמוקה יכולה לעזור לכם להירגע ולהתמקד.
  • אל תגיבו באופן מיידי: תנו לעצמכם זמן לעבד את המידע ואת הרגשות שלכם. אל תרגישו שאתם חייבים להגיב מיד.
  • התייעצו עם קולגות: לפעמים קשה לראות את התמונה הגדולה כשאתם נמצאים בתוך הסיטואציה. התייעצות עם קולגות יכולה לעזור לכם לקבל פרספקטיבה חדשה.
  • זכרו את המטרה שלכם: אל תשכחו למה אתם עושים את מה שאתם עושים. זכרו את המטרה של הארגון שלכם, ואת ההשפעה החיובית שאתם רוצים ליצור.

תובנה אישית: למדתי שההחלטות הטובות ביותר שלי הן אלה שקיבלתי ממקום של שלווה, ממקום של בהירות, ממקום שבו הרגשות שלי לא השתלטו עליי.

מעבר לטכניקות: שינוי תפיסתי עמוק

ניהול רגשות הוא לא רק עניין של טכניקות. זה עניין של שינוי תפיסתי עמוק. זה עניין של להבין שהרגשות שלנו הם לא אויבים, אלא מורים. הם לא מכשול, אלא הזדמנות.

כשאנחנו לומדים להקשיב לרגשות שלנו, אנחנו לומדים להקשיב לעצמנו. אנחנו לומדים להבין את הצרכים שלנו, את הפחדים שלנו, ואת החלומות שלנו. אנחנו לומדים להיות יותר אותנטיים, יותר אמיצים, ויותר יעילים.

אני מזמין אתכם לחשוב על זה: איזו מערכת יחסים יש לכם עם הרגשות שלכם? האם אתם מדחיקים אותם? האם אתם נותנים להם להשתלט עליכם? או שאתם לומדים להקשיב להם ולנהל אותם?

השינוי הזה לא קורה בן לילה. זה תהליך של למידה, של ניסוי וטעייה, של התבוננות פנימית. אבל אני מבטיח לכם - זה שווה את זה. כשתלמדו לנהל את הרגשות שלכם, תהפכו למגייסי כספים טובים יותר, ולבני אדם טובים יותר.

אז השאלה שנשארת איתי היא זו: איזה צעד קטן אתם יכולים לעשות כבר היום כדי להתחיל לנהל את הרגשות שלכם בצורה יעילה יותר? שתפו אותי בתגובות.

אני מאמין גדול בפוטנציאל של כל אחד ואחת מכם. עם הכלים הנכונים, הידע המתאים, והגישה הנכונה, אתם יכולים להשיג דברים מדהימים.

נועם אבירי הוא מומחה לגיוס כספים, יועץ ומנטור למגייסי כספים וארגונים ללא מטרות רווח בישראל. בעל ניסיון של למעלה מ-15 שנה בתחום, פיתח מתודולוגיות ייחודיות להעלאת תורמים במדרגות תרומה, הרחבת מעגל התורמים, וזיהוי מניעים עמוקים של תורמים. משלב ידע תיאורטי מעמיק עם ניסיון מעשי אפקטיבי בשטח.

A hand reaching out to give a donation, symbolizing the act of giving.
Featured

ההתלבטות הנצחית של מגייסי הכספים: לתת יותר או לתת חכם יותר?

הדילמה הנצחית של מגייסי כספים: האם להתמקד בגיוס סכומים גדולים או בבניית קשרים אותנטיים עם תורמים? נועם אבירי חושף תובנות עמוקות וטיפים מעשיים.

השאלה הזו מנקרת לי בראש כבר שנים, והאמת? אין לה תשובה חד משמעית. זה לא מאמר עם "חמשת הצעדים להצלחה", אלא יותר הזמנה למסע משותף אל תוך הנשמה של גיוס הכספים.

אני נועם אבירי, ואחרי שנים בתחום, כולל לא מעט נפילות כואבות (אספר לכם על אחת מהן בהמשך), הבנתי דבר אחד: גיוס כספים זה לא רק טקטיקות ומספרים. זה קודם כל אנשים. זה חיבור. זה הבנה עמוקה של מה מניע אותם לתת.

רגע, מי אני בכלל שאדבר על זה? בואו נגיד שהייתי בצד השני של השולחן לא פעם. ניהלתי קמפיינים שהרימו ארגונים, וגם כאלה שהשאירו אותי עם טעם מר בפה ושיעור חשוב לחיים. אני יועץ לארגונים ללא מטרות רווח, מנטור למגייסי כספים, ואובססיבי לגבי פסיכולוגיה של נתינה.

אז מה יותר חשוב – לתת יותר, כלומר לגייס סכומים גבוהים בכל מחיר, או לתת חכם יותר, כלומר לבנות מערכות יחסים ארוכות טווח עם תורמים שמאמינים בחזון שלנו?

"לתת יותר": המרדף אחר המספרים הגדולים

האמת? אני מבין את הדחף הזה. כשהמשכורת שלך תלויה ביעדים, כשהמנכ"ל נושף בעורפך, כשאתה יודע שכל שקל חסר משפיע על האנשים שאתה מנסה לעזור להם – אתה רוצה לתת יותר. אתה חייב.

אבל כאן טמונה הסכנה. המרדף העיוור אחרי מספרים יכול להוביל אותנו לקיצורי דרך, טקטיקות מניפולטיביות, ולשכוח את הדבר הכי חשוב: האדם שמולנו.

פעם אחת, ניגשתי לתורם פוטנציאלי עם מצגת מרהיבה, נתונים סטטיסטיים שאי אפשר להתווכח איתם, וסיפור מרגש על הילדים שארגון שלי עוזר להם. הוא הקשיב בנימוס, הנהן, ואז אמר לי: "אני מאמין במטרה שלכם, אבל לא מאמין בדרך שלכם." באותו רגע, הרגשתי כאילו חטפתי סטירה.

"לתת חכם יותר": בניית מערכות יחסים אותנטיות

ואז הבנתי. גיוס כספים אמיתי זה לא מכירה. זה שידוך. זה חיבור בין תורם עם תשוקה לעזור, לארגון עם מטרה משותפת. זה לא משכנע מישהו לתת, אלא למצוא את האנשים שכבר מאמינים במה שאתה עושה, ולעזור להם לתת בצורה המשמעותית ביותר עבורם.

"הקשבה השלישית," אני קורא לזה. הקשבה לא רק למה שהתורם אומר, ולא רק למה שהוא מרגיש, אלא גם למה שהוא לא אומר. למה שמניע אותו באמת. לאיזו השפעה הוא רוצה להשאיר בעולם.

כאן נכנס לתמונה "מודל המעגלים המתרחבים" שפיתחתי. זה לא רק רשימת תורמים פוטנציאליים, אלא רשת של קשרים, של אנשים שמכירים אנשים שמכירים אנשים שאולי יתחברו למטרה שלך. זה לבנות קהילה, לא רק לגייס כסף.

העומק שמתחת לעומק: מה באמת מניע תורמים?

אז מה באמת מניע תורמים? מחקרים מראים שזה הרבה יותר מנדיבות. זה תחושת שייכות, רצון להשפיע, חיפוש אחר משמעות, וכן – גם אגו.

אבל העומק שמתחת לעומק הוא תמיד אישי. זה הסיפור שלהם. זה הערכים שלהם. זה מה שמזכיר להם את הילדות, את החלומות, את הפחדים שלהם.

עכשיו, אני רוצה לספר לכם על אחת הנפילות הכואבות שלי. לפני כמה שנים, ניהלתי קמפיין גיוס כספים ענק לארגון שעזר לנוער בסיכון. הצלחתי לגייס סכום חסר תקדים, אבל אחרי שנה, רוב התורמים האלה נעלמו. לא חזרו לתרום. הרגשתי כאילו רימיתי אותם.

הבנתי שטעות שלי הייתה שלא בניתי איתם מערכת יחסים אמיתית. פניתי אליהם רק כשצריכים כסף, ולא כשצריכים אותם. שכחתי שאנשים רוצים להיות חלק ממשהו גדול יותר, לא רק לתת צ'ק.

הצעד האלגנטי: איך עושים את זה נכון?

אז איך עושים את זה נכון? איך מוצאים את האיזון בין "לתת יותר" ל"לתת חכם יותר"?

הנה כמה נקודות למחשבה:

1. תכירו את התורמים שלכם באמת. תעשו את "המפה הרגשית של התורם" – תשאלו שאלות, תקשיבו, תגלו מה חשוב להם.

2. תבנו קהילה. אל תפנו רק כשצריכים כסף. תארגנו אירועים, תשתפו סיפורים, תתנו להם להרגיש חלק מהמשפחה.

3. תשקיעו במערכות יחסים ארוכות טווח. תודה על תרומה, תעדכנו אותם בהתקדמות, תזמינו אותם לבקר בפרויקטים.

4. תשקפו להם את ההשפעה שלהם. תראו להם איך התרומה שלהם שינתה חיים. אל תתביישו לספר סיפורים מרגשים.

5. תזכרו שזה מסע, לא ספרינט. בניית מערכות יחסים לוקחת זמן. תהיו סבלניים, אותנטיים, ותתמידו.

המראה הכפולה: לראות את עצמנו דרך עיני התורם

גיוס כספים זה לא רק מה אנחנו רוצים לקבל, אלא מה אנחנו יכולים לתת. זה לא רק על כסף, אלא על ערכים. זה לא רק על הצלחה, אלא על משמעות.

וזכרו: לפעמים הצעד האלגנטי ביותר הוא פשוט להקשיב. להקשיב באמת. לראות את עצמנו דרך עיני התורם. להבין מה מניע אותו, מה מפחיד אותו, מה נותן לו תקווה.

אז, מה אתם בוחרים? לתת יותר או לתת חכם יותר? האמת? אפשר גם וגם. אבל רק אם זוכרים שהכל מתחיל באנשים.

אני מזמין אתכם לשתף אותי במחשבות שלכם, בטיפים שלכם, בסיפורים שלכם. ביחד, נוכל לבנות עולם שבו נתינה היא לא רק חובה, אלא זכות. עולם שבו כולם מנצחים.